1.jpg, 1,0MB

Zlaté jablko / O centru / Lifestyle blog: Sametová revoluce trvá!

Lifestyle blog: Sametová revoluce trvá!

Samet se stal materiálem sezóny podzim/zima 2016. Přehlídková mola a ulice jím byly přímo zaplněny. A že už tato sezóna končí a všichni vyhlížíme trendy jara 2017? Nevadí. Samet měl totiž takový úspěch, že jeho trend stále trvá – a je ideálním prostředkem, jak přežít to nijaké období, které nás teď čeká. Zima končí (snad) a pomalu začínáme vytahovat ze šatníku jarní věci.

Jak si to čekání na jaro zkrátit? Určitě vám nesmí chybět kožená bunda, bomber a aspoň jeden sametový kousek! Nosit a kombinovat samet vyžaduje trochu pokročilejší „fashion skils“ – ale vy to s naší inspirací určitě zvládnete! Moderní pojetí sametu je zcela jiné, a když víte jak na to, snadno ho zakomponujete do cool denního looku.

1.    Barva
Opravdu trendy je BAREVNÝ SAMET – ale obléct si růžový, žlutý nebo červený chce opravdu odvahu. Doporučujeme vsadit na tmavé barvy – krásně vypadá tmavě modrá a tmavě zelená. ZELENÁ je navíc barvou roku 2017! Takže si neváhejte pořídit něco právě v této barvě – navíc v čem jiném vítat jaro než v zeleném outfitu ;)

2.    Mix materiálů
Obléct se od hlavy k patě do sametu je opravdu oříšek a balancujete na hranici absolutně trendy outfitu a kýče. Takže my radíme spíše mixovat materiály. Neskutečně dobře funguje kombinace těžkého sametu, tmavých barev a něžné krajky! V H&M jsme našly krásné sametové tílka kombinované s krajkou v tmavě modré a tmavě zelené. Oblečte si je k obyčejným džínům, přidejte koženou bundu a máte skvělý outfit do města. 

3.    Aspoň jeden sametový kousek
Pokud nenajdete odvahu a pořád si myslíte, že zrovna tento trend není nic pro vás, zkuste to alespoň s jedním sametovým kouskem. My jsme v H&M sáhly po tmavě modré sametové mikině – divná kombinace a na věšáku opravdu nic moc, ale zkusily jsme to. A výsledek byl překvapivě dobrý. Jednoduchá mikina – zvláštní použitým materiálem – a obyčejné modré džíny. Ve výsledku z toho byl parádní pohodlný outfit.

4.    Bomber
Ne, nemusíte si kupovat sametový bomber. My jsme ho jen vyzkoušely v kombinaci se sametovým topem s krajkou. A opět platí, že kontrasty fungují! Je čas odložit kabáty a vytáhnout kožené bundy a bombery! Už jsme se na to docela těšily.

Petra a Bára

Komentáře

Přidat komentář



načítám ...
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace